
Katrina och skulden
Myrbergsteatern i Vörå ger i år pjäsen Katrina och skulden. Premiär 12 juli.
Drygt femtio personer hade tagit sig till Humle söndagen den 19 september för att slå ihop sina kloka huvuden och varma hjärtan och fundera på hur vi bäst utvecklar vårt lägerområde. Arrangörer var styrgruppen för utvecklingsprojektet Hållbara Humle.
Betraktar man Finlands svenska baptistsamfund lite utifrån, kan man kanske få intrycket att det inte händer så mycket. Men faktum är att det just nu är mycket på gång och det är möjligt att baptistsamfundet till en del ser annorlunda ut om några år.
Myrbergsteatern i Vörå ger i år pjäsen Katrina och skulden. Premiär 12 juli.
På Kristihimmelsfärdsdagen firade Larsmo baptistförsamling att församlingen fyllde 150 år.
Samfundets vårmöte i Hirvlax samlade drygt ett femtiotal ombud. Ingemar Forss från EFK var gäst.
Efter 20 år som journalist på Yle valde Ida-Maria att byta inriktning och satsa heltid på församling och samfund
I baptistkyrkan i Vasa ordnar man med jämna mellanrum barnvänliga gudstjänster.
Sari och Thomas Kaustinen har under sina fyrtio år tillsammans upplevt både sorger och glädjeämnen. Idag är det framför allt tron på Gud som bär dem.
Den 7 januari installerades Bruce Campbell som pastor i Oravais baptistförsamling.
Gabriella Victorzon har valt att ge Gud tid. Därför är hon nu volontär på UMU.s enhet i Ruurikkala i Evijärvi.
Sten Westerholms bok om Valdine Renlund har utkommit och finns till försäljning. Boksläppet skedde i Betania, Jakobstad, den 22 oktober.
I december ger Tove Wingren Trio fyra julkonserter i Österbotten. De besöker Nedervetil, Vörå, Jakobstad och Solf.
Den har setts av miljontals biobesökare i USA och har varit mera framgångsrik än flera Oscarsnominerade filmer. Den ligger etta på biotoppen i Sverige (före Barbie) och går upp på biograferna i Finland i slutet av september. Det handlar om filmen Jesus Revolution, en film som skildrar Jesusrörelsens framväxt i USA i början 1970-talet.
Identitet är ett stort och svårt begrepp. Vi kan tala om personlig identitet, alltså den enskilda människans identitet, och kollektiv identitet. I båda fallen handlar det om att känna ett släktskap med – identifiera sig med – vissa saker framom andra.